Premiile Internaționale pentru Alfabetizare UNESCO

informatizare
Mesaje: 380
Membru din: 03 Feb 2017 08:34

Premiile Internaționale pentru Alfabetizare UNESCO

Mesaj de informatizare » 08 Iun 2021 15:56

Bună ziua, stimați colegi.

Ne face plăcere să vă anunțăm faptul că, până la data de 13 iunie 2021, sunt deschise înscrierile în competiția „Premiile Internaționale pentru Alfabetizare UNESCO”

Anul acesta, proiectele și programele propuse sunt solicitate să reflecte tema „Învățare incluzivă la distanță și alfabetizare digitală”.

Tema evidențiază practicile inovatoare pe care promotorii de alfabetizare le-au inițiat ca modalitate de a asigura continuitatea alfabetizării în timpul crizei COVID-19. De-a lungul pandemiei, învățarea la distanță a prezentat multe fețe și a fost susținută de soluții de înaltă și scăzută tehnologie, precum și de învățare hibridă care combina învățarea față în față.

Instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale și persoanele care promovează alfabetizarea prin proiecte și programe sunt invitate să consulte criteriile de selecție(click pentru https://en.unesco.org/themes/literacy/prizes/criteria), iar în cazul în care le îndeplinesc să își exprime interesul pentru candidatură prin intermediul platformei online(click pentru https://forms.office.com/Pages/Response ... QlQCN0PWcu) până la data de 13 iunie 2021, exclusiv în limbile engleză sau franceză.

Ulterior, Comisia Națională a României pentru UNESCO va selecta cele mai bune idei, care vor trebui dezvoltate de către candidați, înainte de a fi trimise către UNESCO. Nominalizările vor fi evaluate de un juriu internațional independent, compus din cinci experți, pe baza criteriilor de selecție. Pe baza recomandărilor juriului internațional, Directorul – General UNESCO va selecta finaliștii care vor fi premiați cu ocazia Zilei Internaționale a Alfabetizării, 8 septembrie.

Întrebările suplimentare pot fi adresate direct reprezentantului organizatorului, UNESCO, dna Cristina Butescu, expert CNR UNESCO, la adresa de mail cnr@cnr-unesco.ro.

Vă dorim succes!

Echipa CRED

Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator