Workshop cu tema „Predarea bazată pe atașament”, proiectul CRED - final

informatizare
Mesaje: 380
Membru din: 03 Feb 2017 08:34

Workshop cu tema „Predarea bazată pe atașament”, proiectul CRED - final

Mesaj de informatizare » 18 Iun 2021 12:15

A 4.3 Informarea decidenților de politici educaționale, experților și partenerilor educaționali relevanți
privind actualizarea curriculumului național


Predarea bazată pe atașament
Workshop, 17 iunie 2021


În cadrul seriei de evenimente didactice ”Atelierele CRED – Bune practici în educație” desfășurate la nivel național, Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău a organizat pe 17 iunie atelierul didactic ”Predarea bazată pe atașament”.
Acesta a avut loc în Sala de ședințe a Inspectoratului Școlar al județului Bacău, în intervalul orar 8.30-17.00.

Activitatea a debutat cu prezentarea stadiului de implementare a proiectului ”Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți - CRED” la nivel național (prof. Gabriela Bratu, Ministerul Educației), regional (prof. Sorin Luca, director CCD Botoșani) și județean (prof. dr. Gabriel Leahu, director CCD Bacău).

Cele patru sesiuni ale workshop-ului - Dezvoltarea normativă a sistemului de atașament, Coreglarea ca premisă esențială pentru un creier deschis la învățare, Provocările ”ne-educabililor” și Cultura clasei tribale, încheierea sănătoasă a relației învățător-învățăcel - au fost susţinute de dna lect. univ. dr. Oana Dănilă, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

La activități au participat 55 de cadre didactice selectate, la care s-au adăugat formatori și reprezentanți ai unor ONG-uri.
Workshop-ul s-a desfășurat în format blended-learning, 29 de participanţi faţă-în-faţă şi 26 de participanţi conectaţi online.

În cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți - CRED”, Ministerul Educației organizează o serie de 90 de workshop-uri, sub genericul ”Atelierele CRED – Bune practici în educație”.
Acestea se desfășoară pe parcursul a doi ani școlari, în toate județele țării, în colaborare cu casele corpului didactic.

„Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED este un proiect de anvergură pentru sistemul educațional românesc și vizează învățământul primar și cel gimnazial.
CRED este, totodată, parte integrantă a Strategiei Europa 2020, prin Strategia privind Reducerea Părăsirii Timpurii a Școlii.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, se implementează la nivel național și are 12 parteneri (instituții publice): Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), 8 Case ale Corpului Didactic din fiecare regiune de dezvoltare și 3 Inspectorate școlare.

link presa: https://www.desteptarea.ro/cadrele-did ... it-la-ccd/
Fişiere ataşate
poze.zip
(6.57 MiB) Descărcat de 110 ori

Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori