Eveniment online marca CRED „Calitate în învățământul primar prin Resurse Educaționale Deschise”, 27.01.2022, ora 17.00

informatizare
Mesaje: 380
Membru din: 03 Feb 2017 08:34

Eveniment online marca CRED „Calitate în învățământul primar prin Resurse Educaționale Deschise”, 27.01.2022, ora 17.00

Mesaj de informatizare » 27 Ian 2022 08:57

Dincolo de a fi un ”simplu” obiectiv, creșterea accesului la experiențe de învățare de calitate ale elevilor din învățământul preuniversitar primar și gimnazial reprezintă un deziderat, pentru noi toți. De altfel, structurate într-un mod complex, circular, cu un nivel ridicat de interdependență și având influențe pozitive unele asupra celorlalte, toate activitățile proiectului nostru, ”Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” - CRED, converg către acest obiectiv.

De aceea, așa cum îi stă bine oricărui început, demarăm anul în forță, cu un nou eveniment online marca ”Proiectul CRED”, dedicat calității actului educațional din învățământul preuniversitar, de data aceasta cu accent pe nivelul primar.

Așadar, treceți în calendar data de 27 ianuarie, orele 17:00-18:00, pentru a participa la evenimentul „Calitate în învățământul primar prin Resurse Educaționale Deschise”, dedicat cadrelor didactice care predau elevilor din nivelul primar.Discuțiile vor fi transmise în direct prin intermediul paginii Facebook „Proiectul CRED” (click pentru acces) și prin pagina Facebook dedicată evenimentului „Calitate în învățământul primar prin Resurse Educaționale Deschise” https://www.facebook.com/events/899185337337354


Elisabeta Mînecuță, Katalin Dragomer, Laura Piroș și Marian Cîrlig sunt cei patru colegi ai Dumneavoastră din #TeamRED în CRED care vor prezenta, fiecare, o Resursă Educațională Deschisă realizată chiar de către ei în cadrul proiectului.
Vom avea astfel ocazia de a face, împreună, o recapitulare asupra modului în care Resursele Educaționale Deschise contribuie la creșterea motivației elevilor de a participa în cadrul orelor, cum pot acestea stimula interactivitatea sau cum pot ele crește atracția copiilor pentru învățare.
Evenimentul va avea un caracter interactiv, invitații răspunzând chiar în timpul evenimentului la o parte din întrebările ce le vor fi adresate în secțiunea ”Feed” a contului de Facebook.

Reamintim că evenimentul organizat joi face parte dintr-o serie amplă de întâlniri online dedicate RED. Prima ediție, „Resurse Educaționale Deschise pentru educație de calitate”, a avut loc în luna decembrie a anului trecuthttps://www.educred.ro/evenimente/resur ... -calitate/.

Nu uitați, dragi colegi din marea Comunitate CRED: fiecare dintre Dumneavoastră poate consulta arhiva RED cu resurse dezvoltate și distribuite prin intermediul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” - CRED, având astfel posibilitatea de a le utiliza la clasă, de a vă inspira sau chiar de a dezvolta instrumente similare, diseminarea bunelor practici în educație fiind unul dintre obiectivele proiectului nostru.
Echipa de experți-creatori de Resurse Educaționale Deschise – RED din cadrul proiectului CRED a realizat o colecție complexă - de peste 2.700 de Resurse Educaționale Deschise, toate dezvoltate în cadrul proiectului, publicate sau aflate în curs de publicare pe canalele YouTube EDUCRED - pe care vă invităm să o explorați și valorificați:

https://www.youtube.com/c/PrimarEDUCRED

https://www.youtube.com/c/EDUCREDGimnaziu

Subiectul „Resurse Educaționale Deschise” este, poate mai mult ca oricând, de actualitate și este necesar ca toți reprezentanții sistemului de educație să contribuie atât la realizarea unor astfel de resurse, cât și la diseminarea lor.
De aceea, vă așteptăm, în număr cât mai mare, la acest nou eveniment online marca „Proiectul CRED”.

Mai mult decât atât, ne-am bucura să îi invitați și pe colegii din comunitățile Dumneavoastră profesionale să răspundă „Prezent!” joi, 27 ianuarie, la ora 17:00.


Vă așteptăm la o nouă reuniune a Comunității CRED, și nu numai, într-o experiență de împărtășire, cu bucurie, a bunelor practici educaționale.

Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori