„CRED-Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” – cod SMIS 2014+:118327
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020
Ministerul Educației Naționale implementează, în calitate de beneficiar, primul
proiect strategic de abilitare curriculară a unui număr de 55.000 de
cadre didactice din învățământul primar și gimnazial,
„Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți - CRED”, cod SMIS 2014+:118327.
Proiectul va fi finalizat în anul 2021 și are un buget de aproximativ 42 milioane de euro.
Parteneriatele școlare.
Bune practici privind managementul schimbărilor curriculare
în cadrul programelor și proiectelor educaționale
Evenimentul online „Calitate în învățământul gimnazial prin Resurse Educaționale Deschise”
Vă invităm, de la ora 17:00, să participați la transmisiunea LIVE pe pagina Facebook „Proiectul CRED”(click pentru acces), pe pagina dedicată evenimentului(click pentru acces) sau prin link-ul „bit.ly/3HyZJwD ” la o sesiune de prezentări despre RED susținute de o parte dintre experții care au realizat resursele pentru nivelul gimnazial: doamnele profesoare Ana Tudorache, Mădălina Angelușiu și Marinela Mocanu și domnul profesor Gabriel Vrînceanu.
Subiectul „Resurse Educaționale Deschise” este, poate mai mult ca oricând, de actualitate și este necesar ca toți reprezentanții sistemului de educație să contribuie atât la realizarea unor astfel de resurse, cât și la diseminarea lor.
De aceea, vă așteptăm, în număr cât mai mare, la acest nou eveniment online marca „Proiectul CRED”.
Mai mult decât atât, ne-am bucura să îi invitați și pe colegii din comunitățile dumneavoastră profesionale să răspundă „Prezent!” de la ora 17:00.
Vă așteptăm la o nouă reuniune a Comunității CRED, și nu numai, într-o experiență de împărtășire, cu bucurie, a bunelor practici educaționale.
Miercuri,
8 decembrie, orele
16:00-17:30,
va fi organizat
evenimentul „Resurse Educaționale Deschise pentru educație de calitate”.
Discuțiile vor fi transmise LIVE pe pagina Facebook „Proiectul CRED” (click pentru acces) și pe pagina Facebook dedicată evenimentului
„Resurse Educaționale Deschise pentru educație de calitate” (click pentru acces).
Subiectul „Resurse Educaționale Deschise” este, poate mai mult ca oricând, de actualitate și este necesar ca toți reprezentanții sistemului de educație să contribuie atât la realizarea unor astfel de resurse, cât și la diseminarea lor.
De asemenea vă invităm să explorați și să puneți în valoare, în modul ce vă este propriu, Resursele Educaționale Deschise publicate de colegii noștri până în acest moment:
În cadrul seriei de evenimente didactice ”Atelierele CRED – Bune practici în educație” desfășurate la nivel național, Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău a organizat pe 17 iunie atelierul didactic ”Predarea bazată pe atașament”.
Acesta a avut loc în Sala de ședințe a Inspectoratului Școlar al județului Bacău, în intervalul orar 8.30-17.00.
Activitatea a debutat cu prezentarea stadiului de implementare a proiectului ”Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți - CRED” la nivel național (prof. Gabriela Bratu, Ministerul Educației), regional (prof. Sorin Luca, diirector CCD Botoșani) și județean (prof. dr. Gabriel Leahu, director CCD Bacău).
Cele patru sesiuni ale workshop-ului - Dezvoltarea normativă a sistemului de atașament, Coreglarea ca premisă esențială pentru un creier deschis la învățare, Provocările ”ne-educabililor” și Cultura clasei tribale, încheierea sănătoasă a relației învățător-învățăcel - au fost susţinute de dna lect. univ. dr. Oana Dănilă , Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
La activități au participat 55 de cadre didactice selectate, la care s-au adăugat formatori și reprezentanți ai unor ONG-uri.
Workshop-ul s-a desfășurat în format blended learning, 29 de participanţi faţă-în-faţă şi 26 de participanţi conectaţi online
În cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți - CRED”, Ministerul Educației organizează o serie de 90 de workshop-uri, sub genericul ”Atelierele CRED – Bune practici în educație”.
Acestea se desfășoară pe parcursul a doi ani școlari, în toate județele țării, în colaborare cu casele corpului didactic.
„Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED este un proiect de anvergură pentru sistemul educațional românesc și vizează învățământul primar și cel gimnazial. CRED este, totodată, parte integrantă a Strategiei Europa 2020, prin Strategia privind Reducerea Părăsirii Timpurii a Școlii. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, se implementează la nivel național și are 12 parteneri (instituții publice): Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), 8 Case ale Corpului Didactic din fiecare regiune de dezvoltare și 3 Inspectorate școlare.
link presa
până la data de 13 iunie 2021, sunt deschise înscrierile în competiția „Premiile Internaționale pentru Alfabetizare UNESCO”.
Anul acesta, proiectele și programele propuse sunt solicitate să reflecte tema „Învățare incluzivă la distanță și alfabetizare digitală”.
Tema evidențiază practicile inovatoare pe care promotorii de alfabetizare le-au inițiat ca modalitate de a asigura continuitatea alfabetizării în timpul crizei COVID-19. De-a lungul pandemiei, învățarea la distanță a prezentat multe fețe și a fost susținută de soluții de înaltă și scăzută tehnologie, precum și de învățare hibridă care combina învățarea față în față.
Instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale și persoanele care promovează alfabetizarea prin proiecte și programe sunt invitate să consulte criteriile de selecție (click pentru acces), iar în cazul în care le îndeplinesc să își exprime interesul pentru candidatură prin intermediul platformei online (click pentru acces) până la data de 13 iunie 2021, exclusiv în limbile engleză sau franceză.
Ulterior, Comisia Națională a României pentru UNESCO va selecta cele mai bune idei, care vor trebui dezvoltate de către candidați, înainte de a fi trimise către UNESCO. Nominalizările vor fi evaluate de un juriu internațional independent, compus din cinci experți, pe baza criteriilor de selecție. Pe baza recomandărilor juriului internațional, Directorul – General UNESCO va selecta finaliștii care vor fi premiați cu ocazia Zilei Internaționale a Alfabetizării, 8 septembrie.
Întrebările suplimentare pot fi adresate direct reprezentantului organizatorului, UNESCO, dna Cristina Butescu, expert CNR UNESCO, la adresa de mail cnr@cnr-unesco.ro .
Ne face o deosebită plăcere să vă invităm la noua serie de evenimente online marca ”Proiectul CRED”: „Curriculum relevant, educație deschisă: un an de învățare online”
Seria debutează miercuri, 10 martie, ora 18.30.
La eveniment participă experți în educație, cadre didactice din mediul universitar, iar transmisiunea live, pe pagina Facebook „Proiectul CRED”, permite și interacțiunea cu publicul.
Contextul epidemiologic din ultimul an a impus o serie de schimbări majore și, implicit, a presupus numeroase adaptări la situația întâmpinată.
Astfel, în cazul sistemului educațional, resursele online de predare-învățare-evaluare au devenit cele mai accesibile soluții, în majoritatea cazurilor.
Un mod de lucru nou, implementat atât de rapid, necesită însă, ulterior, studii și analize amănunțite.
De aceea, un colectiv, format din cadre didactice universitare și cercetători cu preocupări constante pentru inovare în educație prin utilizarea resurselor și instrumentelor digitale, a inițiat o amplă cercetare evaluativă privind desfășurarea activităților cu elevii în perioada de suspendare a activității față-în-față, în perioada martie 2020 – februarie 2021.
Seria evenimentelor online „Curriculum relevant, educație deschisă: un an de învățare online” urmărește analizarea publică a datelor colectate și interpretate și, totodată, transmiterea unor recomandări relevante și utile, emise de profesioniști din domeniu, plecând de la rezultatele obținute.
Având în vedere importanța și relevanța unei astfel de cercetări pentru activitatea noastră, a tuturor - atât în cadrul Proiectului CRED, cât și în alte demersuri și activități legate de sfera educațională - vă adresăm invitația de a participa la evenimentul de miercuri, 10 martie, ora 18:30, transmis în direct pe pagina Facebook „Proiectul CRED” (click pentru acces) .
La cercetare au participat peste 10.000 de profesori din învățământul preuniversitar, rezultatele acesteia indicând avantajele implementării unui învățământ exclusiv online, dar și problemele întâmpinate, scopul studiului urmărind totodată identificarea și implementarea soluțiilor de optimizare.
În realizarea studiului au fost implicați și experți în educație din cadrul proiectului nostru, „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED.
Colectivul de cercetare este format din cadre didactice universitare și cercetători de la Universitatea din București, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Universitatea de Vest, Universitatea Babeș-Bolyai, Proiectul ”Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” - CRED, Proiectul privind Învățământul Secundar (Romania Secondary Education Project – ROSE ), Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație - CNPEE.
„Un segment important al cadrelor didactice devine mai eficient. E un proces de durată, abia început, accelerat de pandemie, și este evidentă contribuția unor proiecte mari cum este proiectul CRED, precum și aportul «extern» din acest ultim an – companii, ONG-uri, părinți. Începem să înțelegem mai bine ce se întâmplă și ce nu se întâmplă în educație, înțelegem că ne putem implica și începem să avem cu toții așteptări mai mari și mai adecvate educației secolului nostru” - conf.univ.dr. Merima Carmen Petrovici, manager al proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” - CRED.
Nevedem, așadar, miercuri,10 martie, ora 18:30, pe pagina Facebook „Proiectul CRED”.
Ne face o deosebită plăcere să vă invităm joi, 10 decembrie 2020, orele 14:00-16:00, la un nou eveniment online marca ”Proiectul CRED”.
Evenimentul „Cadrul de referință pentru proiectarea, actualizarea și evaluarea Curriculumului național” este centrat pe două documente de referință elaborate și definitivate în cadrul proiectului nostru, ”Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” – CRED, documente aprobate prin Ordin al Ministrului Educației și Cercetării.
Importanța și valoarea adăugată a acestora pentru sistemul de educație din România va fi evidențiată de către experți în educație, cercetători și cadre didactice din mediul preuniversitar și universitar implicate nemijlocit în elaborarea documentului, cât și de către oficiali ai Ministerului Educației și Cercetării (MEC), Președinției României și ai unor ONG-uri reprezentative din educație, toți aceștia fiind de altfel parteneri permanenți de dialog în amplul și complexul demers de elaborare a celor două documente.
Astfel, ne vor fi alături:
· Mihaela POPA, Secretar de Stat pentru proiectele cu finanțare externă, Ministerul Educației și Cercetării;
· Sorin ION, Secretar de Stat pentru învățământ preuniversitar, Ministerul Educației și Cercetării;
· Ligia DECA, Consilier prezidențial, Departamentul pentru Educație și Cercetare, Administrația Prezidențială;
· Oana MOȘOIU, Lector universitar, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București;
· Daniela VIȘOIANU, Președintă, Federația „Coaliția pentru Educație”;
· Merima Carmen PETROVICI, Managerul Proiectului CRED;
· Ciprian FARTUȘNIC, Coordonator partener Proiectul CRED - CNPEE;
· Eugen PALADE, Expert politici educaționale Proiectul CRED;
· Titel IORDACHE, Expert CDȘ Proiectul CRED.
Având convingerea că numai împreună putem duce mai departe sistemul educațional românesc pe drumul coerenței, al modernizării și al stabilității, vă invităm să ne fiți alături la acest important eveniment, fie pe pagina de Facebook „Proiectul CRED” , fie prin platforma Teams Live Event (link de conectare bit.ly/3mTPJEK )
Vă trimitem, în atașament, afișul evenimentului, în cazul în care doriți să împărtășiți informațiile referitoare la eveniment cu alte persoane din mediul în care vă desfășurați activitatea.
Pe curând, Stimați parteneri de muncă și de drum!
Colegii din Comunitatea CRED
sus
Va reamintim ca se afla in desfasurare conferinta CRED " Cadrul de referință pentru proiectarea, actualizarea și evaluarea Curriculumului național"
SERIA DE WEBINARII „DIGITALIZAREA ÎN PROCESUL DE ÎNVĂȚARE, PAS CU PAS” - PARTEA A VI- A
Vă invităm miercuri, 18 noiembrie, orele 16.00, pe platf orma Teams Live Events - bit.ly/33g2DW2
De asemenea, webinarul va fi difuzat LIVE pe pagina Facebook „Proiectul CRED”.
SERIA DE WEBINARII „DIGITALIZAREA ÎN PROCESUL DE ÎNVĂȚARE, PAS CU PAS” - PARTEA A V-A
Vă invităm miercuri, 18 noiembrie, orele 16.00, pe platf
orma Live Events:
https://bit.ly/3kCtlxK
Totodată, cadrele didactice vor primi informații utile și cu privire la modalitatea de obținere a certificărilor Microsoft acreditate de MEC.
Webinarul va fi difuzat LIVE pe pagina Facebook „Proiectul CRED”.
Mai mult, vom discuta și despre Resursele Educaționale Deschise, una dintre prezentări având ca subiect platforma:
red.educred.ro
Așadar, vă invităm să participați la webinar,
miercuri, 28 octombrie, de la ora 16.00.
Evenimentul va fi transmis LIVE, prin pagina Facebook „Proiectul CRED” – click pentru acces
Link de conectare prin Microsoft Teams -
bit.ly/35DkaaS
Noi informații utile în procesul didactic online urmează să fie
prezentate, în cel de-al patrulea webinar din seria „Digitalizarea în
procesul de învățare, pas cu pas”, organizată din inițiativa proiectului
„Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED.
Vă invităm la cea de-a patra întâlnire virtuală, programată pentru ziua de miercuri, 4 noiembrie 2020, orele 16:00.
Webinarul acestei săptămâni este organizat în parteneriat cu experții
Edu Apps, care vă vor arăta cum să configuraţi un curs Classrom, în doar
câteva minute.
Demonstrația din Classroom se anunță a fi una deosebit de interactivă și
utilă, cu recrearea fluxului de comunicare dintre profesor și elevi,
inclusiv cu simularea eventualelor provocări întâmpinate.
Așadar, vă invităm să vă notați data în agendă și să urmăriți
transmisiunea live pe pagina Facebook „Proiectul CRED”, înregistrarea
urmând să fie disponibilă pe canalul You Tube „Edu CRED”.
Informatii despre webinarii veti regasi si in sectiunea Anunturi a acestui site.
Miercuri, 21 octombrie 2020, ora 16:00 va continua seria de webinare „Digitalizarea în procesul de învățare, pas cu pas”, evenimente organizate la inițiativa echipei proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED.
Cel de pe 21 octombrie 2020, ora 16:00, va avea ca moderator discuțiilor este colegul nostru, Liviu Constandache - Coordonator Resurse Educaționale Deschise (RED) în cadrul proiectului CRED.
Temele discuțiilor și speakerii:
§ Microsoft Education Center - spațiu pentru dezvoltare profesională, Mihaela Mihai – Modern Classroom Specialist
§ Teams for Education – sesiune dedicată profesorilor care utilizează Teams for Education - prezentare și demo, Robert Pufan - Technology Architect
Evenimentul va fi transmis LIVE pe pagina de Facebook „Proiectul CRED” sau, dacă doriți, puteți asista la webinar accesând link-ul: https://aka.ms/TeamsEduRO
De asemenea, puteți trimite întrebările dumneavoastră, în legătură cu subiectele prezentate, la adresele educatie@microsoft.com sau teams@educred.ro
Primul webinar din seria „Digitalizarea în procesul de învățare, pas cu pas” a avut loc miercuri, 14 octombrie, înregistrarea discuțiilor fiind disponibilă pe pagina You Tube EduCRED - bit.ly/3dvtMIe
Pentru primul eveniment : INTALNIRE TIP EVENIMENT LIVE (Max. 10.000 persoane)
Joi, 19 Martie 2020, ora 10:00, ne vom întâlni, virtual, pentru a afla cum putem beneficia de aplica țiile de productivitate Microsoft, în cadrul proiectului EduCred !
Pentru
a putea accesa întâlnirea virtuală, aveți nevoie de un calculator cu
acces la internet și să dați click, începând cu ora 10:00, accesând
Vă recomandăm să aveți la îndemână user-ul (adresa de email a dumneavoastră în format prenume.nume@educred.ro ) și să vă cunoașteți parola de acces aferentă acestui cont.
După ce veți accesa link-ul (în funcție de calculatorul dumneavoastră), se va deschide o pagină de internet. Dacă nu aveți aplicația Microsoft Teams instalată, puteți intra direct în întâlnire, selectând opțiunea ”Watch on the web instead„ (vizualizează în browser) , conform imaginii de mai jos:
Agenda pe care ne-o propunem este următoarea:
Vă mulțumim și vă asteptăm!
Această serie de evenimente va fi promovată pe Facebook -
si a grup de lucru CRED
și pe
YOUTUBE, ramânând resurse înregistrate
Vă mulțumesc din partea întregii echipe a CCD Bacău și vă asigurăm de tot concursul nostru,
Conform noilor
dispoziții primite de la Ministerul Educației și Cercetării, toate activitățile
de formare face-to-face (cele din programele furnizate de CCD Bacău, precum și
cursurile din cadrul proiectelor CRED și InForma) sunt suspendate în perioada 11-22
martie 2020.
Se vor derula doar formările online programate, acolo unde este cazul.
De asemenea, activitatea cu publicul a Casei Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău este suspendată pe perioada 11-22 martie 2020.
Vom reveni cu detalii pe măsură ce vom avea noi informații. Vă mulțumim pentru înțelegere!
Casa Corpului Didactic Botoşani, partener coordonator-Regiunea Nord-Est al Ministerului Educației, în cadrul proiectului POCU “CURRICULUM RELEVANT, EDUCAȚIE DESCHISĂ PENTRU TOȚI - CRED”, finanțat prin POCU 2014-2020, în cadrul axei prioritare 6, prioritatea de investiții 10.i, anunţă o nouă selecţie a cadrelor didactice în vederea participării la programul de formare continuă acreditat „Resurse educaţionale digitale: realizare, utilizare, evaluare. Formare nivel 2”, cu durata de 50 de ore, blended-learning, având alocate 12 CPT, acreditat de Casa Corpului Didactic Botoşani în cadrul proiectului „Curriculum relevant, educaţie deschisă pentru toţi-CRED”.
Link anunt
Link insriere: link inscriere
Vezi anunțul de selecție și formularele de înscriere in atasament accesand link-ul:
Casa Corpului Didactic Botoşani, partener coordonator-Regiunea Nord-Est al Ministerului Educației, în cadrul proiectului POCU “CURRICULUM RELEVANT, EDUCAȚIE DESCHISĂ PENTRU TOȚI - CRED”, finanțat prin POCU 2014-2020, în cadrul axei prioritare 6, prioritatea de investiții 10.i, anunţă o nouă selecţie a cadrelor didactice în vederea participării la programul de formare continuă acreditat „CRED-Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți. Formare nivel II”.
vezi anunt
CCD Bacău va organiza după 20 ianuarie 2021, noi serii de formare în cadrul proiectului CRED
Pentru asta organizează o nouă rundă de înscrieri pentru următoarele specializări:
- limba romana
- limba franceza
- limba engleza
- matematica
- istorie
- religie
Formularul centralizator:
https://forms.gle/NmLVnz7U4kZviJ5X9
Termen de completare, 22 decembrie 2020, ora 15.00
NOTĂ:
Important: Desemnarea cadrelor didactice pentru a participa la cursurile de formare din cadrul CRED - Formare nivel II - învățământ gimnazial – MEN, nu este opțională, ci obligatorie.
Astfel, până la data de 30.09.2019, cadrele didactice selectate vor alcătui un dosar care va conține următoarele documente conform Metodologiei aprobate:
Ø cerere de înscriere; cerere
Ø
formular grup ţintă; formular
Ø
acord de prelucrare a datelor cu
caracter personal; acord
Ø declaraţie de disponibilitate participare la curs şi finalizare; declaratie
Ø copie CI/BI;
Ø copie certificat de naștere;
Ø copie certificat de căsătorie;
Ø copie diplomă de licenţă și suplimentul aferent;
Ø adeverinţă eliberată de unitatea de învăţământ din care rezultă : funcţia didactică, specializarea, vechimea, gradul didactic, statut (titular/suplinitor), funcție de conducere (director/director adjunct) .
Nota 1: În fișierul atașat veți regăsi formularele necesare pentru alcătuirea dosarului.
La sediul CCD Bacău, școala va depune până pe data de 30.09.2019 , următoarele documente:
1. Copia dup ă procesul – verbal al CP;
2. Copia după procesul – verbal al CA, din care rezultă numele cadrelor didactice selectate;
3. Anexa 4.1 - tabel centralizator cu personalul didactic care a fost validat pentru înscriere; anexa
4. Dosarele complete ale cadrelor didactice selectate.
Nota 2: Școala va desemna o singură persoană care să depună toate documentele.
Precizari referitoare la selecția cadrelor conform Metodologiei aprobate:
3.5. Selecţia grupului ţintă la nivel judeţean se va realiza pe baza următoarelor criterii de selecţie:
1. Cadru didactic titular în învățământul gimnazial;
2. Cadru didactic titular care functionează într-o unitate din mediul rural (minim 50%);
3. Cadre didactice titulare din unități de învățământ situate în localități dezavantajate socio- economic;
4. Cadru didactic titular care să aibă cel puțin definitivarea în învățământ;
5. Cadru didactic titular care, la momentul selectței, mai are cel putin 5 ani până la încetarea activității didactice prin pensionare;
6. Director/director adjunct de unitate de invățământ, cadru didactic din învățământul gimnazial, care predă una din disciplinele menționate.
Precizare: în conditiile in care numarul locurilor alocate nu poate fi ocupat cu cadre didactice titulare, pot fi selectate și cadre didactice calificate cu statut de suplinitor
Nota 3: Precizări referitoare la modul de completare a documentelor care vor fi depuse la sediul CCD Bacău:
Ø Numele și prenumele va conține și inițiala tatălui;
Ø Specialitatea va fi trecută cea de pe diploma de studii, de exemplu: limba și lliteratura română – limba și literatura engleză;
Ø Toate formularele se completează cu MAJUSCULE și DIACRITICE.
Persoana de contact este: Expert
local pentru grupul țintă dna Ana-Nicoleta Gărgăun, email:
ana.gargaun@educred.ro
.
În perioada 23.01. – 10.02.2020, CCD Bacău organizează o nouă etapă de selecție a cadrelor didactice din învățământul primar şi gimnazial (disciplinele: Limba și literatura română, Limba engleză, Limba franceză, Matematică, Religie şi Istorie) din județul Bacău, pentru a participa la programul CRED - Formare nivel II.
Important: Desemnarea cadrelor didactice pentru a participa la cursurile de formare din cadrul CRED - Formare nivel II, nu este opțională, ci obligatorie.
Astfel, până la data de 10.02.2020, cadrele didactice selectate vor alcătui un dosar care va conține următoarele documente conform Metodologiei aprobate:
Ø cerere de înscriere;
Ø formular grup ţintă;
Ø acord de prelucrare a datelor cu caracter personal;
Ø declaraţie de disponibilitate participare la curs şi finalizare;
Ø copie CI/BI;
Ø copie certificat de naștere;
Ø copie certificat de căsătorie;
Ø copie diplomă de licenţă și suplimentul aferent;
Ø adeverinţă eliberată de unitatea de învăţământ din care rezultă : funcţia didactică, specializarea, vechimea, gradul didactic, statut (titular/suplinitor), funcție de conducere (director/director adjunct).
Nota 1: În fișierele atașate veți regăsi formularele necesare pentru alcătuirea dosarului pentru învăţământul primar şi gimnazial.
formulare primar
formulare gimnazial
Nota 2: La sediul CCD Bacău, unitatea de învăţământ va depune până pe data de 10.02.2020, următoarele documente:
1. Copia după procesul – verbal al CP;
2. Copia după procesul – verbal al CA, din care rezultă numele cadrelor didactice selectate;
3. Anexa 4.1 - tabel centralizator cu personalul didactic care a fost validat pentru înscriere;
4. Dosarele complete ale cadrelor didactice selectate.
Școala va desemna o singură persoană care să depună toate documentele.
Anexa 4 primar Anexa 4 gimnazial
Nota 3: Precizari referitoare la selecția cadrelor conform Metodologiei aprobate: 3.5. Selecţia grupului ţintă la nivel judeţean, veţi regăsi în adresa ministerului. din secțiunea anunțuri a acestui site.
Nota 4: Precizări referitoare la modul de completare a documentelor care vor fi depuse la sediul CCD Bacău:
Ø Numele și prenumele va conține și inițiala tatălui;
Ø Specialitatea va fi trecută cea de pe diploma de studii, de exemplu: limba și lliteratura română – limba și literatura engleză;
Ø Toate formularele se completează cu MAJUSCULE și DIACRITICE.
Persoana de contact este: Expert local pentru grupul țintă dna Ana-Nicoleta Gărgăun, email: ana.gargaun@educred.ro.
În perioada 12.05. – 03.06.2020, CCD Bacău organizează o nouă etapă de
selecție a cadrelor didactice din învățământul primar şi gimnazial din
județul Bacău, pentru a participa la programul CRED - Formare nivel II.
Important: Desemnarea cadrelor didactice pentru a participa la cursurile de formare din cadrul CRED - Formare nivel II, nu este opțională, ci obligatorie.
Astfel, până la data de 03.06.2020, cadrele didactice selectate vor alcătui un dosar care va conține următoarele documente conform Metodologiei aprobate:
Ø cerere de înscriere;
Ø formular grup ţintă;
Ø acord de prelucrare a datelor cu caracter personal;
Ø declaraţie de disponibilitate participare la curs şi finalizare;
Ø copie CI/BI;
Ø copie certificat de naștere;
Ø copie certificat de căsătorie;
Ø copie diplomă de licenţă și suplimentul aferent;
Ø adeverinţă eliberată de unitatea de învăţământ din care rezultă : funcţia didactică, specializarea, vechimea, gradul didactic, statut (titular/suplinitor), funcție de conducere (director/director adjunct).
Nota 1: În fișierele atașate veți regăsi formularele necesare pentru alcătuirea dosarului pentru învăţământul primar şi gimnazial.
formulare primar
formulare gimnazial
Nota 2: Precizari referitoare la selecția cadrelor conform Metodologiei aprobate: 3.5. Selecţia grupului ţintă la nivel judeţean, veţi regăsi în adresa ministerului din sectiunea anunțuri a acestui site.
Nota 4: Precizări referitoare la modul de completare a documentelor care vor fi depuse la sediul CCD Bacău:
Ø Numele și prenumele va conține și inițiala tatălui;
Ø Specialitatea va fi trecută cea de pe diploma de studii, de exemplu: limba și lliteratura română – limba și literatura engleză;
Ø Toate formularele se completează cu MAJUSCULE și DIACRITICE.
Persoana de contact este: Expert local pentru grupul țintă dna Ana-Nicoleta Gărgăun, email: ana.gargaun@educred.ro.
Seria: S3
Grupa:
S3_RED_CRED_NE_BC_01
Nr. cursanți 25
Perioada
formării:
30.01 – 24.02.2023
Data
evaluarii finale: 13.03.2023
Formator: Olaru Nicoleta
Seria: S3
Grupa:
S3_RED_CRED_NE_BC_02
Perioada
formării:
28.01 – 26.02.2023
Data
evaluarii finale:
18.03.2023
Formator: Ifrim Daniela
Seria
/
Grupa:
S1_RED_CRED_NE_BC_01
Perioada formării: 14.05. – 25.06.2022
Data evaluării finale: 15.07.2022
Locaţia formării: on-line
Locaţia evaluării finale: on-line
Formator: Olaru Nicoleta Laura
Seria / Grupa: S1_RED_CRED_NE_BC_02 /Nr. cursanți: 25
Perioada formării: 14.05. – 25.06.2022
Data evaluării finale: 15.07.2022
Locaţia formării:on-line Locaţia evaluării finale: on-line
Formator:
Ifrim
Daniela
CALENDARUL/SCHEMA ORARĂ A
ACTIVITĂȚILOR DE FORMARE PENTRU FIECARE SERIE/GRUPĂ DE CURSANȚI - GRUPA 1
Seria / Grupa: S1_NE_P_BC_01 /Nr. cursanți: 22
Perioada formării: 03.09 - 30.10.2019
Locaţia formării: Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău
Locaţia evaluării finale: Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău
vezi calendarul
CALENDARUL/SCHEMA ORARĂ A ACTIVITĂȚILOR DE FORMARE PENTRU FIECARE SERIE/GRUPĂ DE CURSANȚI - GRUPA 2
Seria / Grupa: S1_NE_P_BC_02 /Nr. cursanți: 22
Perioada formării: 03.09-31.10.2019
Locaţia formării: Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moineşti
Locaţia evaluării finale: Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moineşti
vezi caledarul
CALENDARUL/SCHEMA ORARĂ A
ACTIVITĂȚILOR DE FORMARE PENTRU FIECARE SERIE/GRUPĂ DE CURSANȚI
- GRUPA 1
ROMNĂ
Grup ţintă: Personal didactic de predare din învățământul gimnazial – limba română
Seria
/
Grupa: S1_NE_G_BC_01
Nr. cursanți: 22
Perioada formării: 11.10.2019 - 07.12.2019
Locaţia formării: Liceul
Teoretic ”Spiru Haret” Moinești
vezi calendarul
CALENDARUL/SCHEMA ORARĂ A ACTIVITĂȚILOR DE FORMARE PENTRU FIECARE SERIE/GRUPĂ DE CURSANȚI - GRUPA 2 ROMÂNĂ
Seria
/
Grupa: S1_NE_G_BC_02
Nr. cursanți: 22
Perioada formării: 11.10.2019 - 06.12.2019
Locaţia formării: Colegiul Tehnic ”Gh. Asachi” Onești
Locaţia evaluării finale: Colegiul Tehnic ”Gh. Asachi” Onești
vezi calendarul
CALENDARUL/SCHEMA ORARĂ A ACTIVITĂȚILOR DE FORMARE PENTRU FIECARE SERIE/GRUPĂ DE CURSANȚI - GRUPA 3 FRANCEZA
Seria
/
Grupa: S1_NE_G_BC_03
Nr. cursanți: 22
Perioada formării: 07.10.2019 - 02.12.2019
Locaţia formării: Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău
Locaţia evaluării finale: Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău
vezi calendarul
CALENDARUL/SCHEMA ORARĂ A ACTIVITĂȚILOR DE FORMARE PENTRU FIECARE SERIE/GRUPĂ DE CURSANȚI - GRUPA 1 MATEMATICĂ
Seria / Grupa: S2_NE_G_BC_01 / Nr. cursanți: 22
Perioada formării: 22.10.2019 – 28.01.2020
Locaţia formării: Liceul Teoretic ”Spiru Haret” Moinești
Locaţia evaluării finale: Liceul Teoretic ”Spiru Haret” Moinești
vezi calendarul
vezi unitatile
CALENDARUL/SCHEMA ORARĂ A
ACTIVITĂȚILOR DE FORMARE PENTRU FIECARE SERIE/GRUPĂ DE CURSANȚI
- GRUPA 2 MATEMATICĂ
Seria / Grupa: S2_NE_G_BC_02 / Nr. cursanți: 22
Perioada formării: 22.10.2019 – 29.01.2020
Locaţia formării: Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Onești
Locaţia evaluării finale:
Colegiul Tehnic ” Gheorghe Asachi” Onești
vezi calendarul
CALENDARUL/SCHEMA ORARĂ A
ACTIVITĂȚILOR DE FORMARE PENTRU FIECARE SERIE/GRUPĂ DE CURSANȚI
- GRUPA 1 LIMBA ENGLEZĂ
Seria / Grupa: S3_NE_G_BC_01 / Nr. cursanți: 22
Perioada formării: 05.11.2019 - 30.01.2020
Locaţia formării: Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”Oneşti
Locaţia evaluării finale: Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”Oneşti
vezi calendarul
vezi unitatile
CALENDARUL/SCHEMA ORARĂ A
ACTIVITĂȚILOR DE FORMARE PENTRU FIECARE SERIE/GRUPĂ DE CURSANȚI
- GRUPA 1 ÎNVĂȚĂMÎNT PRIMAR
Seria / Grupa: S2_NE_P_BC_01/Nr. cursanți: 22
Perioada formării: 16.11.2019 – 30.01.2020
Locaţia formării: Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău
Locaţia evaluării finale: Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru”
Bacău
Formatori: Leonte Rodica și Albu Adina
vezi calendarul
CALENDARUL/SCHEMA ORARĂ A ACTIVITĂȚILOR DE FORMARE PENTRU FIECARE SERIE/GRUPĂ DE CURSANȚI - GRUPA 2 ÎNVĂȚĂMÎNT PRIMAR
Seria / Grupa: S2_NE_P_BC_02/Nr. cursanți: 22
Perioada formării inițial: 18.11.2019 – 29.01.2020
Locaţia formării: Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moineşti
Locaţia evaluării finale:
Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moineşti
Formatori: Ciotloș Măndița și Leonte Rodica
vezi calendarul
CALENDARUL/SCHEMA ORARĂ A ACTIVITĂȚILOR DE FORMARE PENTRU FIECARE SERIE/GRUPĂ DE CURSANȚI - GRUPA 3 ÎNVĂȚĂMÎNT PRIMAR
Seria / Grupa: S2_NE_P_BC_03/Nr. cursanți: 22
Perioada formării: 12.11.2019 – 28.01.2020
Locaţia formării: Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Onești
Locaţia evaluării finale: Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Onești
Formatori: Albu Adina și Ciotloș Măndița
vezi calendarul
CALENDARUL/SCHEMA ORARĂ A ACTIVITĂȚILOR DE FORMARE PENTRU FIECARE SERIE/GRUPĂ DE CURSANȚI - GRUPA 2 ÎNVĂȚĂMÎNT PRIMAR
Seria / Grupa: S3_NE_P_BC_02 / Nr. cursanți: 25
Perioada formării: 03.02 - 01.04.2020
Locaţia formării: Școala Gimnazială ”Liviu Rebreanu” Comănești
Locaţia evaluării finale: Școala Gimnazială ”Liviu Rebreanu” Comănești
Formatori: Ciotloș Măndița și Leonte Rodica
vezi calendarul
CALENDARUL/SCHEMA ORARĂ A ACTIVITĂȚILOR DE FORMARE PENTRU FIECARE SERIE/GRUPĂ DE CURSANȚI - GRUPA 1 ÎNVĂȚĂMÎNT PRIMAR
Seria / Grupa: S3_NE_P_BC_01 / Nr. cursanți: 25
Perioada formării: 08.02.2020 - 02.04.2020
Locaţia formării: Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău
Locaţia evaluării finale: Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău
Formatori: Leonte Rodica și Ciotloș Măndițavezi calendarul
CALENDARUL/SCHEMA ORARĂ A ACTIVITĂȚILOR DE FORMARE PENTRU FIECARE SERIE/GRUPĂ DE CURSANȚI - GRUPA 3 ÎNVĂȚĂMÎNT PRIMAR
Seria / Grupa: S3_NE_P_BC_03/ Nr. cursanți: 25
Perioada formării: 08.02 - 31.03.2020
Locaţia formării: Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Onești
Locaţia evaluării finale: Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Onești
Formatori: Albu Adina și Ciotloș Măndițavezi calendarul
CALENDARUL/SCHEMA ORARĂ A ACTIVITĂȚILOR DE FORMARE PENTRU FIECARE SERIE/GRUPĂ DE CURSANȚI -
GRUPA 2 ÎNVĂȚĂMÎNT PRIMAR
Perioada formării online:23 - 29.04.2020 online
Seria / Grupa: WEB_S3_NE_P_BC_02
Nr. cursanți: 25
Locaţia formării: Școala Gimnazială ”Liviu Rebreanu” Comănești
Locaţia evaluării finale: Școala Gimnazială ”Liviu Rebreanu” Comănești
Formatori: Ciotloș Măndița și Leonte Rodica
vezi calendarul web grupa 02
CALENDARUL/SCHEMA ORARĂ A ACTIVITĂȚILOR DE FORMARE PENTRU FIECARE SERIE/GRUPĂ DE CURSANȚI -
GRUPA 1 ÎNVĂȚĂMÎNT PRIMAR
Perioada formării online:22 - 30.04.2020 online
Seria/Grupa: S3_NE_P_BC_01
Nr. cursanți: 25
Locaţia formării: Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău
Locaţia evaluării finale: Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău
Seria / Grupa: S3_NE_P_BC_03/ Nr. cursanți: 25
Perioada formării online:
22 - 28.04.2020
Locaţia formării: Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Onești
Locaţia evaluării finale: Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Onești
vezi calendarul web grupa 03
Calendarul/schema orară a activităților de formare pentru fiecare serie/grupă de cursanți
Public/Grup ţintă: Personal didactic de predare din învățământul gimnazial – limba engleză
Seria/Grupa: S4_NE_G_BC_01 /Nr. cursanți: 25
Perioada formării inițial: 03.02- 31.03.2020
Locaţia formării: Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău
Locaţia evaluării finale: Casa
Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău
Formatori: Diaconu Cosmina și Iosub Maricica
vezi calendarul web
vezi calendarul
Calendarul/schema orară a
activităților de formare pentru fiecare serie/grupă de cursanți
Public/Grup ţintă: Personal didactic de predare din învățământul gimnazial – limba franceză
Seria / Grupa: S4_NE_G_BC_02 /Nr. cursanți: 25
Perioada formării inițial: 03.02 - 01.04.2020
Locaţia formării: Liceul Teoretic ”Spiru Haret” Moinești
Locaţia evaluării finale: Liceul Teoretic ”Spiru Haret”
Moinești
Formatori: Iosub Maricica și Diaconu Cosmina
vezi calendarul web
vezi calendarul
Public/Grup ţintă: Personal didactic de predare din învățământul gimnazial – Limba și literatura română
Seria / Grupa: S4_NE_G_BC_03 / Nr. cursanți: 25
Perioada formării inițial: 08.02. - 02.04.2020
Locaţia formării: Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău
Locaţia evaluării finale: Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău
Formatori: Gavriliu Laura și
Andrei Ionela
vezi calendar web
vezi calendarul
Public/Grup ţintă: Personal didactic de predare din învățământul gimnazial – Limba și literatura română
Seria / Grupa: S4_NE_G_BC_04 / Nr. cursanți: 25
Perioada formării inițial: 08.02 - 03.04.2020
Locaţia formării: Colegiul Tenhic ”Gheorghe Asachi” Onești
Locaţia evaluării finale: Colegiul Tenhic ”Gheorghe Asachi” Onești
Formatori: Andrei Ionela și Gavriliu Laura
vezi calendar web
vezi calendarul
Public/Grup ţintă: Personal didactic de predare din învățământul gimnazial – matematica
Seria / Grupa: S4_NE_G_BC_05 /Nr. cursanți: 25
Perioada formării initial: 04.02 - 15.04.2020
Locaţia formării: Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău
Locaţia evaluării finale: Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău
Formatori:
Cojocaru Mihaela și Tarasă
Eugen
vezi calendar web
vezi calendarul
Public/Grup ţintă: Personal didactic de predare din învățământul gimnazial – matematică
Seria / Grupa: S4_NE_G_BC_06 /Nr. cursanți: 25
Perioada formării inițial: 01.02 - 14.04.2020
Locaţia formării: Colegiul Tehnic ”George Asachi” Onești
Locaţia evaluării finale: Colegiul Tehnic ”George Asachi” Onești
Formatori:
Tarasă
Eugen și
Cojocaru Mihaela
vezi calendar web
vezi calendarul
Denumire program: CRED-Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți. Formare nivel II – învățământ primar;
Public/Grup ţintă: Personal didactic de predare din învățământul primarSeria / Grupa: S4_NE_P_BC_01 Nr. cursanți: 25
Perioada formării: 09.06 – 30.07.2020
Locaţia formării:online
Locaţia evaluării finale: online
Formator: Leonte Rodica
Public/Grup ţintă: Personal didactic de predare din învățământul primar
Seria / Grupa: S4_NE_P_BC_03 Nr. cursanți: 25
Perioada formării: 09.06 – 28.07.2020
Locaţia formării:on-line
Locaţia evaluării finale: on-line
Formator: Albu Adina Corina
Denumire program: CRED-Curriculum relevant, educație
deschisă pentru toți. Formare nivel II – învățământ primar;
Seria / Grupa: S4_NE_P_BC_02; Nr. cursanți: 25
Perioada formării: 09.06 – 29.07.2020
Locaţia formării:on-line
Locaţia evaluării finale: on-line
Formator: Ciotloș Măndița
Denumire program: CRED-Curriculum relevant, educație deschisă pentru
toți. Formare nivel II – învățământ gimnazial;
Public/Grup ţintă: Personal didactic de predare din învățământul gimnazial – istorie
Seria / Grupa: S5_NE_G_BC_01_ist Nr. cursanți: 25
Perioada formării: 09.06 – 29.07.2020
Locaţia formării:on-line Locaţia evaluării finale: on-line
Denumire program: CRED-Curriculum relevant, educație deschisă pentru
toți. Formare nivel II – învățământ gimnazial;
Public/Grup ţintă: Personal didactic de predare din învățământul gimnazial – Religie
Seria
/
Grupa:
S5_NE_G_BC_02_rel
Nr. cursanți: 25
Perioada formării: 09.06 – 30.07.2020
Locaţia formării:on-line
Locaţia evaluării finale: on-line
Formator: Leonte Irina
Denumire program: CRED-Curriculum relevant, educație deschisă pentru
toți. Formare nivel II – învățământ gimnazial;
Public/Grup ţintă: Personal didactic de predare din învățământul gimnazial – limba și literatura română
Perioada de formare: 09.06 – 27.07.2020
Seria / Grupa: S5_NE_G_BC_03_ro; Nr. cursanți: 25
Locaţia formării:on-line
Locaţia evaluării finale: on-line
Formator: GAVRILIU LAURA-IRINA
Denumire program: CRED-Curriculum relevant, educație descisă pentru
toți. Formare nivel II – învățământ gimnazial
Public/Grup ţintă: Personal didactic de predare din învățământul gimnazial – matematica
Seria
/
Grupa: S5_NE_G_BC_04_mat
Nr. cursanți: 25
Perioada formării: 09.06 – 27.07.2020
Locaţia formării:on-line
Locaţia evaluării finale: on-line
Formator: Cojocaru Mihaela
Denumire program: CRED-Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți. Formare nivel II – învățământ gimnazial;
Public/Grup ţintă: Personal didactic de predare din învățământul gimnazial – matematica
Seria
/
Grupa: S5_NE_G_BC_05_mat
Nr. cursanți: 25
Perioada formării: 09.06 – 28.07.2020
Locaţia formării:on-line
Locaţia evaluării finale: on-line
Formator: Tarasă Eugen Ionel
CALENDARUL/SCHEMA ORARĂ A ACTIVITĂȚILOR DE FORMARE PENTRU FIECARE SERIE/GRUPĂ DE CURSANȚI
reorganizat in conformitate cu prevederile OMEC nr.4649/30.06.2020
Seria / Grupa: S5_NE_P_BC_01 Nr. cursanți: 22
Perioada formării: 01.10. – 03.12.2020
Locaţia formării: on-line
Locaţia evaluării finale: on-line
Formator;
Leonte Rodica
Seria / Grupa: S5_NE_P_BC_02 Nr. cursanți: 22
Perioada formării: 01 .10. – 02.12.2020
Locaţia formării: on-line
Locaţia evaluării finale: on-line
Formator: Ciotloș Măndița
calendarSeria / Grupa: S5_NE_P_BC_03; Nr. cursanți: 22
Perioada formării: 01 .10. – 04.12.2020
Locaţia formării: on-line
Locaţia evaluării finale: on-line
Formator: Albu Adina
Seria / Grupa: S6_NE_G_BC_01_ist;
Perioada formării: 02.10 – 05.12.2020
Locaţia formării:on-line
Locaţia evaluării finale: on-line
Formator: Romandaș
Bogdan
Seria
/
Grupa: S6_NE_G_BC_02_rel;
Perioada formării: 28.09 – 04.12.2020
Locaţia formării:on-line
Locaţia evaluării finale: on-line
Seria / Grupa: S6_NE_G_BC_04_ro
Perioada formării: 03.10. – 04.12.2020
Locaţia formării: on-line
Locaţia evaluării finale: on-line
Seria/Grupa: S6_NE_G_BC_05_en ;
Perioada formării: 28.09 – 09.12.2020
Locația formării: on-line
Locaţiaevaluării finale: on-line
Seria/Grupa: S6_NE_G_BC_06_fr ;
Perioada formării: 28.09 – 08.12.2020
Locaţia formării: on-line
Locaţia evaluării finale: on-line
Seria / Grupa: S7_NE_G_BC_01_ist;
Locaţia formării:on-line
Locaţia evaluării finale: on-line
Formator: Gavriliu Laura-Irina
Perioada formării:
30.01.
– 28.03.2021
Data evaluării finale: 14.04.2021
Seria
/
Grupa: S7_NE_G_BC_02_ist;
Locaţia formării:on-line
Locaţia evaluării finale: on-line
Perioada formării:
30.01.
– 28.03.2021
Data evaluării finale: 14.04.2021
Seria / Grupa: S7_NE_G_BC_04_en
Locaţia formării: on-line
Locaţia evaluării finale: on-line
Perioada formării:
25.01.
- 02.04.2021
Data evaluării finale: 19.04.2021
Seria
/
Grupa: S6_NE_P_BC_01
Perioada formării:
ianuarie - aprilie 2021
Locaţia formării: on-line
Locaţia evaluării finale: on-line
Seria
/
Grupa: S6_NE_P_BC_02
Perioada formării:
ianuarie - aprilie 2021
Locaţia formării: on-line
Locaţia evaluării finale: on-line
Seria
/
Grupa: S6_NE_P_BC_03
Perioada formării:
ianuarie - aprilie 2021
Locaţia formării: on-line
Locaţia evaluării finale: on-line
Inscrieri curs "Resurse educaționale digitale: Realizare, utilizare, evaluare" - proiect CRED
Anunț selecţie cadre didactice din învăţământul preunivesitar, în vederea participării la cursurile de formare acreditate CRED |
Casa Corpului Didactic Botoşani, partener coordonator-Regiunea Nord-Est al Ministerului Educației, în cadrul proiectului POCU “CURRICULUM RELEVANT, EDUCAȚIE DESCHISĂ PENTRU TOȚI - CRED”, finanțat prin POCU 2014-2020, în cadrul axei prioritare 6, prioritatea de investiții 10.i, anunţă o
ultimă
selecţie a cadrelor didactice în vederea participării la programul de formare continuă acreditat „CRED-Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți. Formare nivel II”, cu durata de 120 de ore, blended-learning, având alocate 30 CPT, acreditat de Casa Corpului Didactic Botoşani în cadrul proiectului „Curriculum relevant, educaţie deschisă pentru toţi-CRED”.
Vezi adresa din secțiunea Anunțuri.
Formular inscriere
Comunitatea proiectului nostru, „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” - CRED, este una dinamică, aflată într-o continuă expansiune. Astfel, vom reuși să atingem toate obiectivele propuse și asumate.
Vă invităm, așadar, să analizați sau să recomandați, în comunitatea dumneavoastră profesională, anunțurile de selecție recent lansate de partenerul nostru din proiect, Unitatea de Cercetare în Educație din cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație – CNPEE.
CREATORI IN EDUCAȚIE 2021
CORRIGENDUMUL Nr. 1 la Apelul de selecție nr. 9323/CRED/BT/15.11.2019 de
mai jos, se referă la modificarea termenului de depunere a dosarelor de
înscriere la selecția unor formatori pentru regiunea N-E în cadrul
proiectului POCU.
Astfel termenul limită de depunere a dosarelor este
08.01.2020
, cu mențiunea că termenul de finalizare a selecției rămâne neschimbat.
Anunț privind revizuirea regulamentului Selecției naționale de bune practici în educație „Creatori de Educație" din cadrul proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți - CRED" – cod SMIS 2014+:118327
Vă invităm să consultați regulamentul Selecției naționale de bune practici, în învățământul primar și gimnazial românesc, „Creatori de Educație", și să ne transmiteți - până la data de 3 februarie 2020, la adresa contact@educred.ro - propuneri/sugestii de îmbunătățire.
Scopul acestui demers este optimizarea regulamentului, noua formă a acestuia urmând să fundamenteze ediția de anul acesta a Selecției naționale de bune practici "Creatori de Educație".
După data de 3 februarie, propunerile primite vor fi evaluate si integrate într-o nouă formă a regulamentului, urmând ca documentul actualizat să fie supus consultării publice.
„Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți - CRED" – cod SMIS 2014+:118327 este un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, iar Ministerul Educației și Cercetării este beneficiarul proiectului.
Prelungire perioadă înscrieri „Creatori de Educație”
Bine v-am regăsit, stimați colegi!
În luna mai 2020, în cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED, a fost lansată a doua ediție a Selecției Naționale de bune practici „Creatori de Educație”.
Pentru a oferi cât mai multor cadre didactice oportunitatea de a evidenția activitățile originale sau soluțiile inovatoare aplicate la clasă, în contextul în care selecția din acest an se desfășoară în condiții speciale ce presupun, pentru dascăli, un volum foarte mare de muncă, perioada de înscriere, se va prelungi până la data de 5 iulie 2020.
Astfel, prin intermediul selecției „Creatori de Educație”, dascălilor le este oferită oportunitatea de a le fi recunoscute public munca, implicarea, creativitatea și capacitatea de inovare în activitatea de predare-învățare, dăruirea și profesionalismul.
La nivelul întregii țări, avem astfel de profesori valoroși, care - prin activitatea desfășurată atât la clasă, cât și în „Școala de acasă” - contribuie la starea de bine a copiilor României, ajutându-i totodată să își descopere potențialul maxim.
Dascăli care merită să fie recunoscuți (și premiați) drept veritabili „Creatori de Educație”.
De aceea, ne face o mare bucurie să vă invităm, stimați colegi, să vă implicați în procesul de recomandare a modelelor de bună practică educațională și să faceți propuneri concrete pe site-ul selecției, www.creatorideeducatie.ro, contribuind astfel la promovarea exemplelor pedagogice inspiraționale, fie ele din Comunitatea CRED sau din afara acesteia.
Vă prezentăm un sumar al celor mai importante momente din calendarul selecției:
· 4 mai – 5 iulie 2020: înscrierea propunerilor de bune practici;
· 6 iulie – 31 iulie 2020: validarea online privind condițiile de eligibilitate a propunerilor înscrise;
· 1 august – 31 august 2020: selecția modelelor de bune practici.
sus
vezi eveniment
SELECȚIE EXPERȚI RED - 27 AUGUST 2020
De curand a fost lansata selecția națională de realizatori
de Resurse Educaționale Deschise.
Detalii veti gasi pe:
si
pe pagina de facebook a proiectului: https://www.facebook.com/watch/?v=14232 ... VLdn0SBo6SELECȚIE EXPERȚI RED
- 04 noiembrie 2020De curand a fost lansata selecția națională de realizatori
de Resurse Educaționale Deschise.
Detalii veti gasi pe:
si in sectiunea anunturi a acestui site.
si in sectiunea anunturi a acestui site.
Feedback -
Resursele Educaționale Deschise realizate în cadrul proiectului CRED
Formularul de feedback este disponibil:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... A/viewform
.
EduCRED nivelul primar - https://
EduCRED nivelul gimnazial - https://
Cursurile de formare din cadrul proiectului CRED au debutat astăzi și în
județul Bacău, cu 2 grupe de cursanți din învățământul primar, zona
rurală.
Grupa 1, expert formator prof. Rodica Leonte
Seria / Grupa: S1_NE_P_BC_01 /Nr. cursanți: 22
Perioada formării: 03.09 - 30.10.2019
Locaţia formării: Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău
Locaţia evaluării finale: Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău
Grupa 2, expert formator prof. Măndița Ciotloș
Seria / Grupa: S1_NE_P_BC_02 /Nr. cursanți: 22
Perioada formării: 03.09-31.10.2019
Locaţia formării: Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moineşti
Locaţia evaluării finale: Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moineşti
Joc,
muzică și mișcare, în cadrul programului de formare CRED - învățământ
primar, desfășurat azi în centrele de formare de la Moinești și Bacău.
Formatori: Măndița Ciotloș și Rodica Leonte.
Astăzi, 15 noiembrie 2019, marcăm o zi specială: 2 ani de la lansarea
„Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” - CRED, proiect
care ne-a strâns într-o comunitate puternică, încrezătoare și dornică să
răspândească starea de spirit „Cred în educație”.
Vă mulțumim pentru implicarea și pasiunea de care care dați dovadă în toate activitățile desfășurate în cadrul proiectului!
Cu această ocazie, dorim să ne cunoaștem mai bine și să aflăm ce reprezintă proiectul CRED pentru dumneavoastră.
Puteți completa formularul referitor la experiențele dumneavoastră, în
cadrul proiectului. Vă rugăm, utilizați conturile personale @educred
pentru al completa.
De asemenea, vă invităm în grupul Facebook al comunității CRED.
Link-urile pentru accesare le veți găsi în fisierul atașat.
Debut programul CRED pentru
personalul didactic de predare din învățământul primar
Seria / Grupa: S2_NE_P_BC_01/Nr. cursanți: 22Perioada formării: 16.11.2019 – 30.01.2020
Locaţia formării: Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău
Locaţia evaluării finale: Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău